Kako pripraviti konopljin čaj

kako pripraviti konopljin čajKako pripraviti konopljin čaj, da bo na vaše zdravje vplival najugodnejše in da bo izredno okusen? V tem boste odkrili namige kako to storiti najbolje.

Konopljin čaj pomirja kot kamilice in nas prijetno zaziba v miren spanec. Ugodno vpliva na imunski sistem, prebavo, srce in ožilje. Pomaga pri zniževanju holesterola in sladkorja v krvi, ter je odličnen antioksidant. Industrijski konopljin čaj ob uživanju ne povzroča omamljenosti, zaradi prenizkih vsebnosti THC-ja. V zmernih količinah je primeren tudi za otroke.

Kako pravilno pripraviti konopljin čaj, da bo najbolj učinkovit?

Konopljin čaj vsebuje kanabinoide, ki so molekule sestavljene iz maščob. Te maščobe se vežejo na maščobo. To pomeni, da bo vaš čaj vseboval največ izločenih kanabinoidov iz konoplje, če bo vodni pripravek vseboval nekaj rastlinske maščobe. Primerne maščobe za pripravo konopljinega čaja so konopljino olje, kokosovo olje, olivno olje ali katerokoli hladno stiskano olje, ali mleko.

Priprava:

  1. Na ognju zavrite 2 dl vode. V vodo dodajte nekaj kapljic olja ali mleka. V vodo stresite dve čajni žlički konopljinih cvetov. Pustite stati pet do sedem minut, nato odcedite in po želji sladite z medom.
  2. Če konopljin čaj radi pripravljate z mlekom, ga lahko pripravite v samem mleku ali naprimer v razmerju 50:50 z vodo. Z mlekom pripravljen konopljin čaj je meni osebno še najljubši, saj je zelo kremastega okusa.
  3. Če se vam mudi, lahko konopljin čaj namočite v hladno vodo. Vodo z namočenim čajem in dodatkom maščobe, nato na ognju pogrejete do vrelišča, odstavite z ognja in precedite.

Kako pripraviti konopljin čaj za otroke?

Konopljin čaj ne vpliva psihoaktivno, tako da je primeren za odrase in prav tako otroke. Pri otrocih moramo upoštevati polovično količino zaužitega čaja. Pri uživanju čajev, kot pri konopljinem se moramo držati zapovedi, da naredimo tri tedensko kuro, nato moramo en teden narediti premor.

Priporočena zaužita količina za odrasle: 3x 2dl sveže pripravljenega čaja dnevno

Priporočena zaužita količina za otroke:  2x 1dl sveže pripravljenega čaja dnevno

Konopljin čaj lahko naročite tukaj.

Več o konoplji in njenih učinkih pa si preberite tukaj.