Konopljin čaj

konopljin čaj žakeljKonopljin čaj ročno nabiramo iz konoplje, pridelane na naši Kmetiji Česenj. Čaj nabiramo na začetku cvetenja, mlade cvetove in liste konoplje. Nabiramo pa tudi čaj v pozni zrelosti, ki vsebuje več CBD-ja. Tako lahko po želji izberete mlad ali zrel čaj. Konopljine vršičke in cvetove posušimo naravno, v senčnem, zračnem prostoru pod 40 ˙Celzij. Konoplja je pridelana popolnoma brez umetnih škropiv.

konopljin čaj 3Konopljin čaj v domači lekarni

Konopljin čaj ima zelo ugodne učinke na telo. Pomirja, ugodno vpliva na imunski sistem, prebavo, ožilje in srce. Pomaga pri zniževanju holesterola in sladkorja v krvi. Prispeva k boljšemu splošnemu počutju in je odličen antioksidant. Konopljin čaj ne vsebuje opiatov ali psiho aktivnih snovi, zato uživanje konopljinega čaja ne povzroča omamljenosti. V zmernih količinah je konopljin čaj primeren tudi za otroke. Priporočena zaužita količina za odraslo osebo, je tri skodelice svežega čaja dnevno. Za otroka upoštevamo polovično količino.

Konopljin čaj : pripravakonopljin čaj5

Konopljin čaj je primeren za poletno osvežitev ali pa kot vroč napitek pozimi, ki pomaga proti prehladu. Je prijetnega sladko travnatega okusa.

Za pripravo čaja, vodo zavrite in odstavite. Vzemite eno žličko zdrobljenega čaja in ga prelijte z 2 dl vroče vode, ohlajene na 70 – 80˙C. Namakajte 5-8 min, nato precedite. Po želji dodajte med.

Zanimivost: Konopljin čaj lahko skuhate samo v  vodi ali tudi v mleku, zaradi česar bo čaj še bolj izločil svoje snovi,tako imenovane kanabinoide ali CBD, ki so maščobne molekule topne v maščobi. Tako bo čaj bolj intenzivno učinkoval in bo prijetnega kremastega okusa. Namesto da skuhate v mleku, lahko dodate tudi kapljico konopljinega olja, ali katerekoli rastlinske maščobe.

DOMAČ KONOPLJIN ČAJ LAHKO KUPITE tukaj.

Več o koristnih učinkih konoplje si lahko preberete tukaj.

 

3 thoughts on “Konopljin čaj

  1. Gojenje konoplje se naj legalizira,in sicer pod strogo kontrolo posameznika ki jo goji,vendar strogo ločiti vlogo lobijev.

  2. Izdelki konoplje učinkujejo predvsem za pešanje rasti tumorjev in podobnih tvorb za kar obstajajo dejstva.

Vaše mnenje