Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Kmetije Česenj

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Kmetije Česenj (v nadaljevanju splošni pogoji poslovanja) so sestavljeni v skladu z veljavnimi predpisi Republike Slovenije. Ti splošni pogoji poslovanja določajo splošne pogoje nakupa preko spletne trgovine, varstvo osebnih podatkov ter druge pravice in obveznosti kupca in ponudnika.

Upravljalec spletne trgovine je Kmetija Česenj, Tacenska cesta 139, 1000 Ljubljana, Nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji : Nadja česenj, Tacenska cesta 139, 1000 Ljubljana. Nismo davčni zavezanci.

  • Davčna številka: 67011837
  • Matična številka: 2492962000

1. Naročanje 

V spletni trgovini Kmetije Česenj lahko kupujejo tako fizične , kot pravne osebe. Kupec izbere želeni izdelek tako, da klikne na gumb »dodaj v košarico«. Kupec lahko izbrane izdelke iz košarice odstrani, poveča njihovo količino ali pa preprosto nadaljuje nakup. V naslednji fazi nakupa se kupcu izpišejo podatki o kupcu in podatki, kamor se bo paket dostavljal. Nadalje mora kupec izbrati tudi način plačila, kjer je na izbiro plačilo z gotovino ob prevzemu ali predhodno nakazilo po predračunu. Kupec mora tudi označiti gumb, da se strinja s splošnimi pogoji poslovanja Kmetije Česenj, v naslednjem primeru spletni nakup ni možen.

Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu obvesti uporabnika o tem, kam lahko pošlje svoje ugovore, pripombe, zahtevke in izjave, uporabnika potrošnika pa pouči tudi o možnosti odstopa od pogodbe. Ob prejemu naročenih izdelkov uporabnik prejme tudi podatke o naročilu v pisni obliki.

2. Varnost nakupa

Podatke kupca ponudnik varuje in jih ne posreduje naprej. Podatke uporabnika uporabimo le za občasno obveščanje o novostih ali ugodnostih v naši spletni trgovini.  Uporabnik jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov in odgovarja za škodo, nastalo zaradi netočnih oziroma neresničnih podatkov.

4. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku vselej zagotovil naslednje informacije:

• podatke o podjetju (firmo, sedež, davčno, matično številko in registrske podatke),
• kontaktne podatke, za hitro in učinkovito komuniciranje,
• bistvene lastnosti blaga oziroma storitve,
• ceno blaga ali storitve, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami,
• morebitnem stroške dostave,
• podrobnejšo ureditev plačila ter način in rok dobave ali izpolnitve,
• potrošniku informacijo o pravici odstopiti od pogodbe v skladu s 43. č. členom Zakona o varstvu potrošnikov in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,
• časovno veljavnost ponudbe in cene,
• pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi

5. Plačilo

Kupec lahko izbira med sledečimi možnostmi plačila:

– z gotovino (ob prevzemu),
– po predračunu

Gotovina – plačilo z gotovino se opravi ob prevzemu blaga, ko dostavna služba Pošte Slovenije na želeni naslov dostavi paket.

Predračun – plačilo z nakazilom na TRR je možno ob predhodnem kreiranju predračuna na spletni trgovini Kmetije Česenj. Zaželeno je, da uporabnik o poravnanem predračun obvesti ponudnika, in sicer na elektronski naslov kmetija.cesenj@gmail.com. V kolikor uporabnik v roku 14 dni ne bo poravnal zneska po predračunu, bo naročilo stornirano in kot tako ne bo več upoštevano.

6. Cene in blago

Znesek poštnine ni vštet v ceno izdelkov. Cene tako ne vsebujejo stroškov dostave oziroma poštnine, le-ti pa so navedeni ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila in nadalje tudi na računu. Strošek dostave na območju Republike Slovenije za naročila nižja od 29,90€ znaša 3,95€, za naročila višja od 50€ je pošiljanje brezplačno.

Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila. Slike so samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja oziroma lastnosti izdelka.
Roki veljavnosti akcije, so navedeni ob akcijski ponudbi.

7. Dostava in dobavni rok

Sistem spletne trgovine Comshop je zastavljen tako, da sproti obvešča uporabnika v kateri fazi je naročilo. Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni v roku 1-3 delovni dni, šteto od dneva dokončne potrditve naročila.

Naročeni izdelki bodo dostavljeni preko Pošte Slovenije d.d., kar pomeni, da naročene artikle dostavi poštar na naslov uporabnika, ki ga je slednji navedel ob naročilu. Praviloma se dostave vršijo v dopoldanskih urah, v primeru, da paketa uporabnik ne more sprejeti, ga lahko slednji prevzamete kasneje na najbližji Pošti Slovenije.

V primeru plačila po predračunu je blago odposlano šele po prejemu nakazila na TRR ponudnika.

Za izdelke, ki jih v določenem trenutku ni na zalogi, se rok dobave ustrezno poveča, o čemer bo uporabnik obveščen po elektronski pošti ali po telefonu. Uporabnik ima v tem primeru pravico takoj odstopiti od naročila, če se ne strinja z rokom dobave. Izdelek, ki ni na zalogi bo za uporabnika takoj naročen pri ponudnikovih dobaviteljih, naročilo uporabnika pa bo urejeno, ko bo ponudnik prejel izdelek na zalogo.

V primeru, da je bilo naročenih več izdelkov in je kateri od teh na zalogi, drugi pa niso, se vrši delna dobava blaga (delno takoj, delno ko to omogoča zaloga), razen če uporabnik želi drugače. Poštnina se v takem primeru zaračuna le enkrat.

V kolikor ponudnik pravočasno odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca.

Dostava je možna na območju Republike Slovenije, v kolikor ni izrecno dogovorjeno drugače. V primeru dostave izven ozemlja Republike Slovenije, ponudnik pripravi ponudbo, ki vsebuje rok dobave in strošek dostave do želene destinacije. Pošiljke so poslane izven območja Republike Slovenije le proti doplačilu poštnine za tuj naslov in avansnim plačilom.

8. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik (velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo ali uporabljajo blago za namene izven svoje poklicne ali pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Potrošnik lahko svoj odstop poda na obrazcu, ki je na voljo tukaj ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja odstop od pogodbe in sicer po elektronski pošti na e-naslov kmetija.cesenj@gmail.com ali na naslov Kmetija Česenj, tacenska cesta 139, 1000 Ljubljana. Rok za vračilo začne teči naslednji dan po dnevu, ko je potrošnik blago prejel. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Potrošnik mora blago vrniti ponudniku nemudoma po odstopu, najkasneje pa v štirinajstih (14) dneh od sporočila o odstopu. Zgolj vračilo blaga v roku za odstop, ki mu ni priložena odstopna izjava, se ne šteje za odstop od pogodbe.

Potrošnik mora blago vrniti ponudniku nepoškodovano, v nespremenjeni količini ter v originalni nepoškodovani embalaži. Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe oz. vračila. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je le to posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik mora odstopni izjave priložiti kopijo računa in podatke o transakcijskemu računu, na katerega bo ponudnik lahko vrnil opravljena vplačila.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v roku štirinajst (14) dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

14. Pogodba in arhiviranje pogodbe

Pogodba je sklenjena, ko ponudnik potrdi prejem naročila, in sicer z elektronskim sporočilom, ki ga pošlje na posredovani elektronski naslov. Pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.
Sklenjena pogodba med uporabnikom in prodajalcem ter kopije računov se arhivirajo na sedežu Kmetije Česenj, Tacenska cesta 139, 1000 Ljubljana. Uporabnik lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti na: kmetija.cesenj@gmail.com

15. Končne določbe

Ponudnik si pridržuje pravico, da lahko v vsakem trenutku, brez predhodnega obvestila spremeni splošne pogoje poslovanja.

O vsaki spremembi splošnih pogojev poslovanja, bo ponudnik na primeren način obvestil uporabnike. Za primeren način se šteje objava splošnih pogojev poslovanja na spletni strani www.kmetija-cesenj.com.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik uporabnika obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ugovori, pripombe, zahtevki, izjave in reklamacije lahko uporabnik pošlje po elektronski pošti na e-naslov: kmetija.cesenj@gmail.com ali pisno na naslov: Tacenska cesta 139, 1000 Ljubljana. Reševanje ugovorov, pripomb, zahtevkom in reklamacij bo potekalo v skladu z določili veljavne zakonodaje.

Za vse spore, ki izhajajo iz uporabe spletnee trgovine in iz teh splošnih pogojev poslovanja, ki jih ponudnik in uporabnik ne bi mogla sporazumno rešiti, je pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

Ti pogoji začnejo veljati dne 01.01.2014

 

Ljubljana, 1. januar 2014

Kmetija Česenj, Ljubljana

Vaše mnenje