Posted on Leave a comment

Sladki začetki Kmetije Česenj

Sladki začetkisladki-začetki

Naša domača kmetija se nahaja ob zelenem obrobju Ljubljane, v naselju Brod, pod Šmarno goro. Kmetovanje pri nas doma ima že dolgo zgodovino. Čas je prinesel opustitev kmetijstva, vendar po nekaj generacijah smo ga obudili. Na to pot nas je pripeljala ljubezen do narave in skrb za boljšo prihodnost. Iz ljubiteljskega vrtnarjenja in z željo, da bi okolico oskrbeli z zdravo domačo zelenjavo smo l.2013 ustanovili kmetijsko gospodarstvo. Tako je nastala naša mala kmetije, ki se še razvija.

Sveža ponudba

Na naši kmetiji obdelujemo približno 2 hektara njiv, tudi rastlnjak v izmeri 125 m2, naše travnike pa paseta konjička. Kokoši nam pridno nosijo slastna domača jajčka, mačke pa pridno odganjajo miši  Največjo obdelovalno površino pri nas pokriva industrijska konoplja iz katere izdelujemo čaj, olje in semena za uživanje. Večji del je tudi žita, tako, da vsako leto pridelamo svojo moko, ki jo meljemo kar doma. V rastlinjaku se poleti sončijo sladki paradižniki in paprike, tudi solata, stročji fižol, rdeča pesa, repa, bučke in sveža zelišča se pridružujejo pestri izbiri.

Tukaj si lahko oglejte si našo ponudbo :

Naravno gnojenje pridelkov

Narava nam veliko da.  Zato ji želimo izkazati spoštovanje nazaj. Na naši domači kmetiji ne uporabljamo škodljivih sredstev in gnojimo le z domačim konjskim in kurjim gnojem, kompostom, ter domačimi zeliščnimi pripravki. Najbolj pomembno pa je, da gojimo z ljubeznijo, zaradi česar so naši izdelki še posebno dobri 🙂

Vaše mnenje