Domače konopljino mazilo

Konopljino mazilo15

 • Konopljino mazilo je izdelano 100% naravno, iz kakovostnega domačega konopljinega olja.
 • Pridelujemo svojo industrijsko konopljo, iz katere izdelujemo še kar nekaj različnih izdelkov.
 •  Konopljino mazilo je postalo nepogrešljivo za našo uporabo in zadovoljstvo ostalih, ki ga uporabljajo, je poskrbelo, da bo mazilo vedno na voljo v naši ponudbi.
 • Obogateno je z deviškim kokosovim oljem, čebeljim voskom, karitejevim maslom in maceratom nageljnovih žbic.

Zagotovite si učinkovito nego občutljive kože z domačim konopljinim mazilom, s Kmetije Česenj TUKAJ.

 Konopljino mazilo je rešitev za veliko kožnih težav

 • Je vaša koža občutljiva in ne prenaša veliko kozmetičnih produktov?
 • Je vaša koža aknasta, se vam pogosto pojavlja herpes?
 • Ali imate zelo suho kožo in vam nobena vlažilna krema ne pomaga?
 • Želite naravno nego za zrelo kožo?

Škodljivi kozmetični proizvodi

Ste vedeli, da se z izdelki običajne kozmetike zastrupljate? Ne uničujete le svoje kože,vendar dejansko zastrupljate celo svoje telo. Ste vedeli, da med tuširanjem naše telo, pri odraslem človeku absorbira do 1 liter tekočine? Koža je največji organ človeškega telesa, ki varuje vse naše notranje organe. Koža je naš ščit pred okolico, vendar absorbira skoraj vse, kar nanesemo nanjo.  Pa vendarle, večina kozmetičnih proizvodov za kožo, vsebuje zelo škodljive snovi, kot so težke kovine, naftni derivati, konzervansi (silikon, paraben…) in mnogo drugih. Večinoma le za to, da ostane izdelek enak in je čim dlje primeren za prodajo.

Če pazite na svoje zdravje, upoštevajte dejstvo, da vse, kar nanesete na svojo kožo, je enako, kot bi to pojedli. Bodite pozorni na oznake pri izdelkih, ki jih uporabljate. Svetujem, da ne vsebujejo teh naštetih škodljivih snovi. Številne raziskave dokazujejo, da so nekateri parabeni endokrini disruptorji ali hormonski motilci in bodisi preprečujejo delovanje testosterona bodisi pospešijo čezmerno delovanje estradiola. To potrjujejo, kakor je dejal ljubljanski androlog, doc. dr. Branko Zorn, dr. med. .

Hormonski motilci domnevno zmanjšujejo plodnost pri moških, povzročajo raka na modih, zgodnjo puberteto in motnje pri razvoju genitalij pri dečkih. Uporaba krem, s tovrstnimi parabeni na ženske hormone mogoče ne bo vplivalo, bo pa lahko vplivalo na njenega potomca. Po uporabi kozmetike, koža mogoče zunaj res izgleda lepa in negovana, vendar, koža se pod sintetičnimi pripravki vedno bolj suši, zgublja svoj naraven Ph, dehidrira, ter se izdatno zguba. Zaradi uporabe kozmetike z kemičnimi in sintetičnimi sredstvi,  koža ne more vzdrževati svojega naravnega Ph in posegati začnete še po močnejših proizvodih, od katerih postane vaša koža odvisna.

DSC02819 (1)

Namen naravne kozmetike je spodbuditi vašo kožo, k njenemu pravilnemu delovanju, ne pa jo zamašiti in zamaskirati, da sploh ne more opravljati svojih naravnih procesov. Kožo lahko res nahranimo in spodbudimo njeno naravno delovanje, le z naravnimi rastlinskimi olji. Ste na svoji koži že opazili negativne posledice zaradi uporabe škodljivih kozmetičnih sredstev? Skrajni čas je, da se znebite vseh teh strupov iz svoje kopalnice in začnete uporabljati samo naravna sredstva. Kmalu boste tudi sami opazili izboljšanje in prednosti uporabe naravnih mazil.

Domače konopljino mazilo in prednosti uporabe

To konopljino mazilo sem začela izdelovati, ker mi standardni kozmetični produkti niso pomagali. Naredila sem klasično napako in uporabljala kemična sredstva za zatiranje mozoljčkov. Moja koža je bila vedno bolj izsušena, utrujena in kozmetični produkti niso dajali obljubljenih rezultatov. Opustila sem vsakršno uporabo kozmetičnih preparatov, vendar nekakšno nego, zaradi vplivov okolja, koža le potrebuje. Kožo moramo vlažiti, hraniti in pomagati njenemu naravnemu delovanju.

Konoplja je odlična za nego občutljive kože, zato sem izdelala zelo preprosto mazilo ki vsebuje:domače-konopljino-mazilo5

 

 • 20% našega domačega konopljinega olja in zgoščenega ekstrakta semen
 • deviškega kokosovega masla
 • čebeljega voska
 • karitejevega masla in
 • macerat nageljnovih žbic
 • Sestavine v mazilu, so zelo hranljive, hidrirajo in delujejo antibakterijsko.

Mazilo je zelo vsestransko, saj je primerno za nego celega telesa in je v moji kopalnici zamenjal kar veliko število izdelkov. Pri uporabi naravnih mazil se koža počuti bolj pomirjeno in nahranjeno, je bolj čista, elastična in sijoča. Vaša koža se bo počutila odlično, če ji boste privoščili zdravo nego, z naravnimi sestavinami.

 Uporaba konopljinega mazila

 • Nego obraza, ustnic, preventivno lahko preprečimo nastanek herpesa
 • S konopljinim mazilom lahko negujemo suhe lasne konice, saj vsebuje veliko omega 3 in omega 6 nenasičenih maščobnih kislin, ki pomagajo pri stimulaciji rasti kože in las
 • Odlično je za nego zelo suhih nog in rok, tudi luskavice
 • Pomaga pri zatiranju glivičnih okužb
 • Primerno je za razdraženo, poškodovano kožo, saj zelo pomirja in pomaga pri celjenju.
 • Prednost uporabe naravnega mazila je bogata vsebnost naravnih hranilnih snovi, brez škodljivih posledic.
 • Poleg tega, z uporabo naravnih mazil, ne negujete le svojega zdravja, vendar varujete tudi naš planet, ki je prenasičen s škodljivimi, kemičnimi in sintetičnimi snovmi. Tako me vedno spremlja to vsestransko mazilo v torbici, večje pa čaka v hladilniku doma.

Konopljino mazilo lahko kupite TUKAJ.

100% naravne sestavine konopljinega mazila

Konopljino mazilo vsebuje: 20% našega domačega konopljinega olja in zgoščenega ekstrakta semen, deviško kokosovo maslo, čebelji vosek, karitejevo maslo in macerat nagelnovih žbic.konopljino olje teče2

Konopljino olje  vsebuje približno 90 odstotkov esencialnih maščobnih kislin (EFA), kar osem različnih. Med temi veliko vitaminov B kompleksa in vitamina E. Je velik vir omega 3 in omega 6 kislin. Vsebuje tudi gama-linolensko kislino, ki je pomembna za imunsko odpornost in zdravljenje kožnih bolezni. Konopljino olje se priporoča pri negi suhe, razpokane in luskave kože,praskah, opeklinah, pikih…

Deviško kokosovo olje (nerafinirano) v kozmetični industriji se uporablja, kot krema za kožo, ker jo vlaži in deluje protivnetno. Ker se vpija globoko  kožo, res lahko pomaga ohranjati tkivo močno in prožno, ter gladi majhne gubice. Pomaga pri težavah, kot so akne, srbečica, izpuščaji.

Čebelji vosek do 74% ga sestavljajo estri nenasičenih maščobnih kislin z enovalentnimi alifatskimi alkoholi.Vsebuje tudi do 15% prostih maščobnih kislin, do 15% alifatskih ogljikovodikov. Ostalo so barvila, aromatične snovi, minerali in veliko vitamina A. Čebelji vosek koži daje mehkobo, elastičnost, vlago in jo hkrati ščiti pred obolenji.

Karitejevo maslo (nerafinirano) je pridobljeno iz Afriškega drevesa karite.Odlično je za nego suhe, zrele kože, saj ima visok delež nenasičenh maščobnih kislin s trigliceridi, tudi vitamine E, A in F ter alantoin. Izjemno vlažilno deluje, ker nase veže vlago iz zraka. Uspešen je pri regeneriranju kožnih celic. Hitro se vpija v kožo.

Nageljnove žbice Delujejo protiglivično, protibakterijsko, antiseptično. Vsebujejo veliko antioksidantov in so dober vir mineralov (še posebej mangana), maščobnih kislin omega 3, prehranskih vlaknin in vitaminov. Nageljnove žbice odlično negujejo praske in odrgnine.

 

Vaše mnenje