Domača Jajca

 

košara jajcDomača jajca so neprimerljivo boljša od jajc, ki jih prodajajo na trgovinskih policah. To nam je takoj jasno, ko jajce stremo na vročo ponev. Domače jajce ima kakovosten čvrst beljak, rumenjak močne barve, odličen okus in vonj, da se nam takoj pocedijo sline! Razlika pa ni samo v okusu, ampak tudi v hranilnih vrednostih.

Ker jajca uživamo dnevno, ker so prisotni v veliko pekovskih izdelkih, moramo biti pozorni na kvaliteto. To pa boste našli v domačem pridelanem jajcu, proste reje. Kokoši, ki se pasejo na prostem, so bolj sproščene živali in v naravi najdejo prav vse, kar potrebujejo za svojo prehrano. To so črvički, žuželke, rastline, semena in s to prehrano lahko pridelajo najbolj zdrava jajca.

 10 kom. / 2,50 e

 Domača jajca in hranilnost

Da so domača jajca najboljša izbira, sedaj vemo. Poglejmo še na kratko, katere so njihove hranilne vsebnosti. Jajce ima veliko zdravih nenasičenih maščob, največ se jih nahaja v rumenjaku. Maščobe zavzemajo kar okrog enajst odstotkov teže. Rumenjak vsebuje tudi veliko karotenoidov, vitaminov A, D in E, ter železo.

Beljak vsebuje pomembne aminokisline ter vitamine A, D, E, in B. Vsebuje tudi veliko rudnin med drugimi, fosfor, kalcij, železo, selen, cink. V lupini je zelo veliko kalcija. Domača jajca so veliko bolj bogata z vsemi temi snovmi, ki jih potrebujemo v prehrani.

 

Sveža domača jajca

 Kako preverimo če so jajca sveža? Obstaja zelo preprost način! Nalijemo polno posodo vode in jajca postavimo notri. Sveža jajca morajo potoniti na dno posode. Če jajce splava na vrh ni več dobro.

 

Vaše mnenje