Naša Ponudba

Green leaf of marijuana in a hand

Naša ponudba na kmetiji je kar pestra, saj imamo tudi dopolnilne dejavnosti. Ukvarjamo se s sezonsko zelenjavo in dišavnicami, ter konopljo. S kmetijskim gospodarjenjem smo začeli l. 2013, že prej pa smo se s kmetovanjem ukvarjali ljubiteljsko in za domačo oskrbo. Nikakor ne škropimo pridelkov s fitofarmacevtskimi sredstvi, saj smo začeli z delovanjem v prepričanju, da ljudje potrebujejo več slovenske, zdrave, kakovostne zelenjave. Prvo leto delovanja smo tudi prvič posejali konopljo. Ta nas je navdušila s svojo vsestransko uporabo in koristjo za naše zdravje. Učimo se o tej osupljivi rastlini in ob tem je nastalo že nakaj naših domačih konopljinih izdelkov. Osebno sem zelo navdušena nad našim konopljinim mazilom, nevrjetno pomirja kožo in njegova uporaba je res vsestranska.

 

 

DOMAČE DOBROTEPreprosto obožujem domače paradižnike in teh pri nas, čez sezono ne manjka. Imamo en večji rastlinjak, tako lahko zelenjavo gojimo že zgodaj spomladi. Gojimo še veliko druge zelenjave, kot so buče različnih vrst, paprike, kumare, sezonske solate, stročji fižol in rdečo peso. Zelenjavo škropimo z doma izdelanimi pripravki iz zelišč. Zato nabiram veliko koprive, regrada, baldrijana in njivske preslice. Sem ljubiteljica zdravilnih rastlin, tako da imamo tudi posejano veliko melise, timijana , meto, žajbelj, majaron, luštrek,  med paradižniki vedno raste bazilika. Tako je nastala že lepa vrsta čajnih mešanic, ki jih lahko ponudimo v naši trgovin´ci. Tudi peršilj, drobnjak, zelena in druge začimbe se najdejo pri nas.

inga

Živali so del življenja na kmetiji. Pri nas delajo družbo kokoške in dva konjička. Kokoške dajejo slastna jajca, konja pa priskrbujeta kmetijo z odličnim gnojilom in sta tudi naša dobra prijatelja ob rekreaciji. Življenje na kmetiji je zdravo, kar želimo približati drugim ljudem in mladim. V prihodnosti imamo tudi željo nuditi izobraževalne delavnice o življenju z naravo, trenutno pa imamo na naši kmetiji možnost praznovanja otroških rojstnih dni z animiranim programom, kjer otroci lahko preživijo kvaliteten čas v naravi, se zabavajo in jahajo konjičke. Nahajamo se v prijetni, zeleni okolici Ljubljane, pod Šmarno Goro, vabljeni ! Najdete nas tukaj.

Vaše mnenje