Čemaževa tinktura prepreči prehlad

čemaževa tinktura prepreči prehladČemaževa tinktura prepreči prehlad, saj  preventivno ustavi bakterije , ki so vzrok za različna sinusna in dihalna vnetja. Najpogostejši vzrok za nastanek dihalnega vnetja so bakterije , ki se razmnožujejo v naših ustih. Naša ustna votlina ustvarja popolno okolje, kjer se bakterije lahko razmnožujejo. Vlaga, toplota in različne bakterije ki se nahajajo v ustih se hitro razvijejo v okužbo. V zimskem času, ko nam pade odpornost pa še hitreje nastane do okužbe. Ko okužba nastane, kmalu začnemo smrkati, boli nas grlo, bolezen gre lahko dalje na pljuča. Telo se nato brani z vročino in tako hitro obležimo za cel teden v postelji. Bi radi preprečili bolezen še preden se začne?

Čemaževa tinktura prepreči prehlad še preden nastane

čemaževa tinktura 3Preventivno uporabljajte čemaževo tinkturo za razkuževanje ustne votline, zmanjšajte škodljive bakterije, ki so vzrok za nastanek bolezni. Vsako jutro in večer v ustih žvrkljajte in grgrajte čemaževo tinkturo raztopljeno v 1 dl hladne vode. Vsak drugi dan pa čemaževo tinkturo tudi zaužijte , saj ugodno vpliva tudi na vašo prebavo, imunski sistem , saj deluje kot naravni antibiotik. S čemaževo tinkturo pa si lahko tudi odlično pomagamo, ko je prehlad na vrhu moči.

Čemaževa tinktura nam pomaga ozdraveti, ko nas je prehlad že položil v posteljo. Naredite intenzivno kuro s čemaževo tinkturo, okrepite imunski in prebavni sistem. Zelo je primeren tudi za drisko, ki se pojavi ob jemanju antibiotikov. Čisti pljuča v katerih se je nabrala sluz. Ko imate prehlad, dva tedna, trikrat na dan popijte čemaževo tinkturo raztopljeno v 1 dl hladne vode. Začnite s 1 kapljico 3x na dan, in vsak dan dodajte 1 kapljico več, tako da pridete do 15 kapljic 3x na dan.

Čemaževo tinkturo, izdelano na Kmetiji Česenj, lahko kupite tukaj.

Čemaževa tinktura prepreči prehlad zaradi številnih  zdravilnih snovičemaževa tinktura4

Vsi deli rastline čemaža vsebujejo eterično olje alkilsulfidi in alkilpolisulfidi, merkaptan, vitamin C,
alicin, ki je topen v vodi in ima antimikrobno delovanje. Čemaž vsebuje biokatalizatorje (snovi, ki pospešujejo ali zavirajo življenjske procese), fruktasan, aliin(značilen česnov okus), saponine, sluz, sladkor, rudninske soli in sladkor. Čemaž ima ogromno zdravilnih snovi, po sestavi je podoben česnu, ki so ju oba že v zgodovini uporabljali kot antibiotika. Čemažu pravimo tudi medvedji česen, saj ga medvedi radi poiščejo, ko pridejo iz zimskega spanca. Opravijo spomladansko čiščenje želodca in telesa. Čemaž ima izredne čistilne učinke na pljuča , kri in prebavo, zato vam priporočamo spomladansko čiščenje telesa s čemaževo tinkturo, ki nam očisti telo škodljivih snovi, ki so se nabrali čez zimo.

Čemaževa tinktura – recept

Čemaževo tinkturo pa si lahko izdelate tudi sami. Mlade liste čemaža naberemo spomladi in jih namočimo v alkohol. Recept za izdelavo tinkture si preberite tukaj.