Kmetija Česenj

 

Naša domača kmetija se nahaja ob zelenem obrobju Ljubljane, v naselju Brod, pod Šmarno goro. Trudimo se, da je naša izbira izdelkov kar se da pestra in kakovostna,  zato poleg prodaje sveže zelenjave opravljamo tudi dopolnilne dejavnosti. Skozi celo pomlad in poletje nabiramo prosto rastoče rastline in iz njih izdelujemo čaje, sirupe in olja.

 

kmetija-cesenj-

Na naši kmetiji obdelujemo približno 2 hektara njiv, tudi rastlnjak v izmeri 125 m2, naše travnike pa paseta konjička. Kokoši nam pridno nosijo slastna domača jajčka, mačke pa pridno odganjajo miši  Največjo obdelovalno površino pri nas pokriva industrijska konoplja iz katere izdelujemo čaj, olje in semena za uživanje. Večji del je tudi žita, tako, da vsako leto pridelamo svojo moko, ki jo meljemo kar doma. V rastlinjaku se poleti sončijo sladki paradižniki in paprike, tudi solata, stročji fižol, rdeča pesa, repa, bučke in sveža zelišča se pridružujejo pestri izbiri.

Oglejte si našo ponudbo :

 

Naravno gnojenje pridelkov

Narava nam veliko da.  Zato ji želimo izkazati spoštovanje nazaj. Na naši domači kmetiji ne uporabljamo škodljivih sredstev in gnojimo le z domačim konjskim in kurjim gnojem, kompostom, ter domačimi zeliščnimi pripravki. Najbolj pomembno pa je, da gojimo z ljubeznijo, zaradi česar so naši izdelki še posebno dobri 🙂

Kje nas najdete:

Vaše mnenje