Konopljini izdelki

Konopljini izdelki so koristni za vsakogar. Konoplja je koristna za nas ljudi in naš planet. Daje nam veliko zdravja in koristnih reči, zato so izdelki iz konoplje prav prikupno in praktično darilce tudi v decembrskih dneh.

Minilo bo eno leto odkar smo na naši kmetiji Česenj, 4. decembra odprli domačo trgovin´co, zato smo za vas pripravili poseben popust, za cel december, na VSE KONOPLJINE IZDELKE – 10 % . Obiščite nas lahko tudi v naši trgovin´ci v Ljubljani in poizkusite naše domače, odlično konopljino olje.

konopljini izdelki paket2

Konopljini izdelki – DECEMBRSKI POPUST – 10%

Za vas smo pripravili tudi prikupne konopljine pakete, za obdarovanje.

 

 

 

 

 

Konopljini izdelki – olje

Konopljino olje je najbolj cenjeno med olji za uživanje, zaradi njegovih koristnih učinkov na telo. Konopljino olje vsebuje približno 90 odstotkov esencialnih maščobnih kislin (EFA), kar osem različnih. Med temi je veliko vitaminov B kompleksa in vitamina E. Vitamin E igra vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Nenasičene maščobne kisline so nujno pomembne za telo, ki jih samo ne more proizvajati in jih dobi le s prehrano. Pomembne so za normalno delovanje in razvoj celic, imunski sistem, normalno delovanje živčnega sistema in metabolizma. Več o konopljinem olju si lahko preberete tukaj ali pa ga nakupite na spodnji povezavi:

[wpsc_products product_id=’1221′]

Konopljini izdelki – proteini, moka, otrobi, semena in piškoti

DSC02903

 

Na naši kmetiji imamo veliko različnih izdelkov iz konoplje, saj jo pridelujemo že tretje leto. Veliko zanimanja je za konopljine proteine, oz. beljakovine, ki jih visoko cenijo športniki, pri težkih naporih. Ne uživajo jih le športniki, vendar tudi ljudje , ki imajo slabši imunski sistem in malo energije. Moka in semena so odlična za peko hruha, piškotov in peciv. Konopljino moko lahko uživamo presno in ne vsebuje glutena. Iz nje na naši kmetiji pečemo konopljine piškote, ki jim dodamo čisto domača sveža jajca. Konopljini piškoti vsebujejo veliko vlaknin in malo sladkorja, tako da so odlični za prebavo. Prav tako nudimo konopljine otrobe oziroma vlaknine, ki se odlično podajo k jogutru ali v zelenjavnem soku.

 

Konopljini izdelki – mazilo

Naše domače konopljino mazilo je izdelano 100% naravno, iz kakovostnega domačega konopljinega olja.

Uporaba konopljinega mazila:

  • Nego obraza, ustnic, preventivno lahko preprečimo nastanek herpesa
  • S konopljinim mazilom lahko negujemo suhe lasne konice, saj vsebuje veliko omega 3 in omega 6 nenasičenih maščobnih kislin, ki pomagajo pri stimulaciji rasti kože in las
  • Odlično je za nego zelo suhih nog in rok, tudi luskavice
  • Pomaga pri zatiranju glivičnih okužb
  • Primerno je za razdraženo, poškodovano kožo, saj zelo pomirja in pomaga pri celjenju.
  • Prednost uporabe naravnega mazila je bogata vsebnost naravnih hranilnih snovi, brez škodljivih posledic.

Več o konopljinem mazilu si lahko preberete tukaj, ali ga nakupite na spodnji povezavi.

Konopljini izdelki – čaj

Konopljin čaj je odlična rešitev za okrepitev imunskega sistema. Pravtako pomaga pri zniževanju sladkorjaa in holesterola v krvi. Ima prijeten sladkasto travnat okus. Za večje učinkovanje konopljinega čaja, ga lahko skuhate v 1/2 vode in 1/2 mleka.

konopljini izdelki paket